Humminbird® Side Imaging® Objavljeno: 20. 09. 2016 - 1:44

Detaljna perspektiva na podvodni svijet od 180 stupnjeva uz izvrsni Humminbird® Side Imaging®.
U trenutku ultra tanka zraka skenira područje čak do 240 stopa lijevo i desno od lokacije Vašeg plovila – za totalnu pokrivenost do 480 stopa. Povratna slika za svaki dio je onda dodana slikama koje su načinjene tik prije i nakon kako bi se stvorio nevjerojatan pogled na dno jezera. Zatim možete povećati detalje slike zoom opcijom ili označiti GPS lokaciju obećavajućih zaklona ili struktura na zaslonu.

Side Imaging zrake visoke frekvencije otkrivaju strukture, zaklon i konturne promjene kristalnom jasnoćom. Slike su toliko stvarne da ćete možda pomisliti da je riječ o kameri, ali nije, stoga nije bitno koliko je mutna voda.

 

KAKO OČITAVATI SIDE IMAGING

Shvaćanje nekoliko jednostavnih koncepata će Vam pomoći da shvatite detaljne slike koje proizvodi Humminbird Side Imaging te Vas učiniti gospodarom jezerskog ili morskog dna. Usporedite sliku i dijagram da Vam pomogne vizualizirati kako SIde Imaging radi. Uključili smo nekoliko oznaka kako bi Vam objasnili što vidite. Zapamtite, Side Imaging je povijest onoga pored čega ste Već prošli.

A-Lokacija plovila
Pozicija Vašeg plovila u odnosu na sliku na zaslonu. Slika na zaslonu je povijest onoga pored čega ste Već prošli.
B- Vodeni stupac
Tamno plavo područje prikazuje strukture, zaklon i aktivnosti između površine i dna jezera.
C- Profil dna
Otkriva dubinu i reljef direktno ispod putanje Vašeg plovila.
D- Ravni reljef
Neutralni tonovi plave predstavljaju ravni teren.
E- Padajući reljef
Tamni tonovi plave predstavljaju padine.
F-Uzdižući teren
Svijetliji tonovi plave tipično prikazuju teren koji se uzdiže od dna. Ponekad se iznimno tvrda dna prikazuju u blijeđoj nijansi.
G- Klada na dnu
Skraćene horizontalne sjene upućuju na zakln vrlo blizu dna jezera. Nagib sjene upućuje na orijentaciju klade.
H- Uspravno drvo
Predmeti koji stoje na dnu direktno ispod plovila bit će prikazani u vodenom stupcu. Strukture s lijeva i s desna od plovila bit će prikazane kao jasno definirani svijetli oblici usporedno s tamnom sonar “sjenom”. Ovakvu sjenu ne uzrokuje svjetlo; ona je manjak sonarskog povrata jer je predmet već reflektirao sonarsku energiju. Generalno, duge sjene upućuju na visok predmet, a male na nizak. Važno je napomenuti kako će Vam sjena često više kazati o predmetu nego primarna sonarska refleksija.

VIZUALIZIRAJTE SIDE IMAGING

Reading the image produced by Humminbird Side Imaging is easy. Simply visualize the screen folded in half down the middle (behind the boat). Then, fold the image again at the lowest point of the water column. The dark blue area provides a visual representation of the water column and lake bottom directly below your boat.

UNDERSTANDING THE BEAM
Humminbird Side Imaging Sonar koristi iznimno tanku zraku da stvori sliku područja do 240 stopa lijevo i desno od Vaše lokacije. Povratna slika je zatim dodana slikama načinjenim tik prije i nakon, kako bi se stvorio nevjerojatno detaljan pogled na dno jezera.

PRONALAŽENJE MAMCA

Side Imaging otkriva mamce koje možete koristiti kada ciljate na mjesta gdje se riba hrani

MARK WAYPOINTS

Vidite nešto zanimljivo kao potopljeni jedrenjak? Spremite točnu GPS lokaciju kao putnu točku na Vašem Humminbird Imaging zaslonu za lak povratak na isto mjesto.

ZOOM

Uključite zoom mode kako biste se usredotočili na najsitnije detalje. Ovdje, uspjeli smo identificirati predatore koji se hrane sitnom ribom u vodenom stupcu.

SPLIT SCREEN

Gledajte više Humminbird sonar tehnika odjednom za kompletnu sliku. Ovdje, možemo vidjeti ovu olupinu iz više kuteva za optimalnu prezentaciju mamca.

LINIJE DOMETA

Omogućite linije dometa kako biste procijenili udaljenost između Vašeg čamca i podvodnih predmeta. Ovdje, možemo s lakoćom vidjeti da je glavni trup ove olupine 27 stopa od desne strane našeg broda

CONTOUR MODE

Koristite Contour Mode da uklonite vodeni stupac. Primijetite kako je ova potopljena željeznička pruga prikazana kao da gledamo direktno dolje iz našeg čamca.

PALETA BOJA

Podesite paletu boja, osjetljivost i oštrinu u skladu s uvjetima, poboljšajte detalje i ciljajte vrstu riba. Mijenjanje sheme boja pomoglo je bolje objasniti ovaj zaklon.

Galerija slika:

  Nautički savjeti - Sve